Sopiana-e Motorsport: A jelen szórakozása a jövő ajánlólevele

Előző két interjúnkban már bemutattuk a csapat alakulását és a folyamatos kihívásokat, amikkel szembesülnek. Lássuk most, hogy mégis miért éri meg a tanulmányok alatt dolgozni - nem csak a hagyományos értelemben, nem csak fizetésért, hanem egy óriási, komplex projektben is!

 

A játék/versenyzés öröméért, vagy a tanulási-kapcsolatépítési lehetőségekért csináljátok?

Szerintem a legtöbb esetben a válasz erre a kérdésre, hogy mindkettő. Élvezzük, amit csinálunk és még hasznos is. Ennél azért nehéz többet kívánni az egyetemi évek alatt.

 

Miért segíti nektek ez az elhelyezkedést a későbbiekben?

Mondhatnám azt, hogy a szakmai tapasztalat, de arról legtöbbször az jut az ember eszébe, hogy utána jobban fog menni a tervezés. De itt pont az a lényeg, hogy egy több szakterületet átölelő csapatban, közösen, szűkös határidőkre, valódi felelősséggel kell dolgozni, ami hihetetlen előny a munkaerőpiacon. A minket támogató Viapan Cégcsoportnak is ezért éri meg például együtt működni velünk, mert így az őket megkereső cégek felé sokkal könnyebben ajánl minket például.

 

Mik a legfontosabb soft és hard skillek amiket elsajátítottatok?

Soft skillnek a csapatmunkát, a nyelvtudást, az önálló probléma megoldást mondanám. Hard skillnek pedig a tényt, hogy mi magunk tervezünk és gyártunk egy autót, ezt mindenki el tudja könyvelni a saját szakterületén.

 

Ha tehetnéd, melyik F1-es istállónál helyezkednél el, és miért?

Lehetőségem volt megtekinteni a már korábban említett Kling Sándor egy előadását arról, milyen is az élet az F1 ben, és a legmeglepőbb számomra az volt, mennyire hasonlít a Formula Studentre. Persze nagyobb, drágább és profibb, de a hasonlóság tagadhatatlan. Szerintem, ha valaki innen eljut a Forma 1-ig, akkor hálás lehet akármelyik csapatért. Mondjuk egy Ferrari attól még Ferrari!

 

Melyik munkakörök illenének hozzátok a leginkább ezzel a tapasztalattal?

Épp az a legjobb az egészben, hogy szinte mindenkire szükség van egy ilyen csapat felépítésében a közgazdásztól a villamosmérnökig. Én úgy gondolom, egy ilyen projekt csak ugródeszka lehet akármilyen munkakör elérésében.

 

Kerestek-e már meg valakit közületek konkrét állásajánlattal?

Ami azt illeti igen, de erről többet, majd ha megszáradt a tinta a papíron.

 

Érdekel a Sopiana-e Motorsport sorsa? Kövesd őket a Facebookon!

Meló-Diák