Utazz többet, kevesebbért!

Szeretnéd látni a világot, de diákként elérhetetlennek tűnik ez a cél? A barátaid közös utazást terveznek, szeretnél velük tartani, de nem tudod miből fedeznéd az utazást? Te is részese lehetsz például a milánói dóm előtt készült csapatszelfinek, ha megfogadod tanácsainkat!

 

A hotel nem opció

Ha többen utaztok és összeszokott társaság vagytok itt az ideje újra élni, azokat az emlékezetes osztálykirándulásokat! Hogy mit akarunk ezzel mondani? Hostel! A hostelek számítanak a legolcsóbb megoldásnak, itt többágyas szobákkal és közös használatú fürdőhelyiséggel kell számolnotok. Ha jó helyet fogtok ki, az ár tartalmazza a reggelit is, így erre sem kell külön költeni. Egyéb pozitívumai közé tartozik, hogy már a szálláson új embereket ismerhettek meg és könnyen juthattok tanácsokhoz a közlekedést és látnivalókat illetően is.

 

Ha többre vágytok, mint amit egy hostel nyújtani tud, itt az ideje kipróbálni a méltán híres Airbnb-t! A platformon nem csak szobákat, hanem teljes lakásokat is lehet bérelni és ezek is jócskán a hotel árak alatt vannak. 

 

Nem kell mindig házon kívül enni!

Minden étkezést étteremben, vagy reggeliző helyen lebonyolítani igazán költséges tud lenni. Természetesen az utazáshoz hozzátartozik a különböző konyhák megismerése is, de ha a hosteletek, vagy a bérelt lakásotok rendelkezik konyhával, legalább a reggelit és a vacsorát készíthetitek otthon. Így feltérképezhetitek a helyi piacokat is, ahonnan a legfrissebb hozzávalókhoz juthattok hozzá, valamint minden ilyen hely egy külön kis világot rejt. 

 

Amennyiben nem szeretnétek a főzéssel bajlódni, érdemes körülnézni például a Tripadvisor által ajánlott kajáldák között. Azok az igazán jó helyek, ahova a helyiek mennek, nem azok, amik dugig vannak turistákkal.

 

Hagyd a célországban a szuvenír-arzenált!

Amikor utazunk, óhatatlanul megakad a szemünk Azokon a standokon. Kéne valamit vinni anyának, apának, a tesónak…valamit és nem az adott város nevével fémjelzett pólót, kulcstartót, hűtőmágnest, bögrét, telefontokot, kitűzőt, képeslapot egyszerre. Nem beszélve arról, hogy ezek a relikviák általában túl vannak árazva (nem is kicsit). Nézzetek körül máshol is, ne csak a szuvenír árusoknál, lehet megakad a szemetek valami személyesebb, de mégis autentikus ajándékon.

 

Ne ragadjatok le az utazási irodáknál!

Az utazási irodák által oldhatjátok meg szinte a legköltségesebben az utazást. Sok ezer forintot spórolhattok, ha repjegy ár-összehasonlító oldalakon nézelődtök pl. repjegy.hu, momondo.co.uk., skyscanner.hu. Ezen kívül léteznek direkt olyan oldalak, amelyek azért jöttek létre, hogy a legkedvezőbb ajánlatokat hozzák el nektek, mind a repülőjegyeket, mind a szállást illetően. Magyarországon ilyen az Utazómajom is. 

 

Nem kell a legnagyobb bőrönddel elindulni! 

Rengetegszer halljuk, hogy „csak a legszükségesebbeket pakold be”. Ez nem elcsépelt szöveg, tényleg igaz. Ne divatbemutatóra készülj, próbálj olyan ruhákat összeválogatni, amelyek több mindenhez is passzolnak. Ez több okból is praktikus: nem kell nehéz csomagokkal mászkálnod és a repülőjegyedhez is barátságosabb áron juthatsz hozzá. 

 

Reméljük tanácsaink hasznodra válnak és minél előbb eljuthatsz a hőn áhított úticélhoz. Addig is itt az idő az elkezdeni gyűjteni az útra, miért nem csekkolod aktuális diákmunkáinkat?  

 

Meló-Diák