Tuti tippek az évkezdésre

Tanár úr kérem

 Egy jól összeállított órarendet csak egy dolog überelhet, a segítőkész és motiváló tanárok. Épp ezért mindenképp tájékozódj a tárgyfelvétel előtt az oktatókról! Körbekérdezhetsz a felsőbbéveseknél is, de a http://www.markmyprofessor.com/ oldalon, ahol hallgatók véleményét olvashatod el, pár kattintással lenyomozhatod leendő tanárodat.

 Facebookozz!

Természetesen ne előadások közben és ne is a vizsgák előtti hajtáskor, hanem akkor, amikor valamilyen információra van szükséged. Lépj be a lehető legtöbb egyetemi Facebook csoportba és ha valamilyen kérdés merül fel benned, akkor bátran tedd fel! Hidd el, hogy a csoporttársaid segíteni fognak, amiben csak tudnak!

Könyvmennyország

Az egyetemi tanulmányaid alatt rengeteg könyvre lesz szükséged, azonban mielőtt fejvesztve berohannál az első könyvesboltba és otthagynád a fél vagyonodat, olvasd el tippjeinket! A legtöbb könyv csak egy-egy vizsgához szükséges, ezért felesleges megvenned. Iratkozz be inkább egy könyvtárba és kölcsönözz vásárlás helyett! Ha egy-egy könyvet mégis meg szeretnél vásárolni, akkor először az egyetemi jegyzetboltot keresd fel, hiszen itt sokkal kedvezőbb áron szerezhetsz be mindent.

Szorgos szorgalmi időszak

Ezzel nem mondunk semmi újat, de fontos, hogy hasznosan töltsd el a szorgalmi időszakot! Persze csábítónak tűnhet kihagyi egy-egy előadást, de hidd el, sokkal egyszerűbb lesz a vizsgaidőszak, ha bejársz minden órára. Ha belefér az idődbe, akkor pedig keress valamilyen diákmunkát, vagy gyakornoki állást, hiszen ezzel sokat tehetsz már most a karrieredért és még egy kis plusz pénzt is kereshetsz. Böngéssz a Meló-Diák oldalán, ahol több ezer álláslehetőség vár Rád!

Legfrissebb munkáinkat az alábbi linken találod:

https://www.melodiak.hu/diakmunkak

Meló-Diák