Te melyik boltban dolgoznál szívesen?

Az egyik legkézenfekvőbb és legnagyobb számban elérhető feladatkör az áruházi, bolti, eladói kategóriában mutatkozik. Ezek közül Neked is rengeteg különböző variáció kínálkozik, mindenképp nézz körül a lehetőségek között!

 

Ha az íróasztal melletti görnyedés és suli mellett amúgy is jól esne egy könnyebb fizikai munka, egyedül is szeretsz dolgozni és elbíbelődnél a termékek rakosgatásával, kasszázással, vásárlók segítésével, pályázz meg egy eladói, vagy árufeltöltői melót! 

 

Gyakorlat és gyors információcsere

Ha a kasszánál szerzett tapasztalatokra, gyakorlatias feladatokra vágysz, szintén jó választás lehet egy nagyobb áruházláncnál elhelyezkedni. Diákként abszolút előnyös a rugalmas beosztásokban végezhető, könnyen tanulható feladatok ellátása. Szintén mellette szól, hogy szezonálisan, hétvégente, vagy ünnepnapokon is bemehetsz dolgozni, amikor éppen időd engedi. 

 

Kipróbálhatod, milyen egy jó hangulatú üzletben dolgozni, mennyi mindenre oda kell figyelni az élelmiszerek, a ruhák, vagy a műszaki cikkek esetében. Kiderítheted, hogy milyen buktatói és előnyei vannak egy kisebb- nagyobb áruházlánc folyamatainak. Igazi tanulmányt készíthetsz az élményeidből, és ha később is erre visz az utad, még jó szolgálatot tehetnek ezek a tapasztalások.  

 

Hogyan jelentkezhetek? Mire kell odafigyelni? 

Nagyon egyszerűen és gyorsan tudsz jelentkezni a leírásokban is megtalálható elérhetőségeken. Szedd össze a gondolataidat, nézz körül egy kicsit az oldalon és vágj bele bátran, elvégre semmi vesztenivalód nincs! 

 

Arra figyelj azért oda, hogy az interjún a legjobb formádat, derűsebb önmagadat prezentáld. Ezen felül nem kell extra elvárásokra és számonkérésre számítanod. Egy interjú célja elsősorban az, hogy kicsit megismerd a helyet, a munkaadót, a csapatvezetőt, illetve sokszor a HR-es kollégát, és ők is kapjanak egy átfogóbb képet rólad, a személyiségedről. Fontos az is, hogy minden kérdésedre választ kapj, és megbeszéljétek a következő lépéseket. 

 

Milyen munkák tartoznak ide? 

A pénztáros az egyik leggyakoribb munkakör. Itt gyorsan megtanulhatsz pár alapfogást, illetve néhány termékspecifikus jellemzőt és már mehet is a móka! Persze felelősségteljes feladat a pénztárgép használata, nem szabad félvállról venni, de jó szórakozás is lehet, ha már belejöttél. Versenyezhetsz önmagaddal, a vásárlókkal, vagy az idővel is, és felfoghatod úgy, mint egy ügyességi játékot! 

 

A másik gyakori ajánlat ebben a kategóriában az árufeltöltő és a butikokban kínálkozó eladói lehetőség. Ha jobb szeretsz magadban gondolkodni, és kicsit elmerülni a gondolataidban, közben rendet csinálni, pakolászni, akkor az árufeltöltést épp neked találták ki! 

 

Ha szívesen nézelődsz a termékek között, szereted a műszaki cikkeket, a kertészeteket, a divatos ruhákat, a fehérneműket, a kozmetikai termékeket, a cukrászdát, vagy például a sportcipőket, akkor szegődj el egy ilyen jellegű boltba eladónak. Nagy előnye ennek a területnek, hogy sokféle környezetben, közegben végezheted, amit te magad választhatsz ki. 

 

Mivel szerezhetek plusz pontokat? 

Legyen szó bármely iparágról, termékcsoportról, nagy előny, ha érdekelnek azok a termékek, amik körülvesznek. Mindig jó pont, ha beszélsz idegennyelveket, és jól kommunikálsz. Különösen akkor, ha kasszával dolgozol, leltárt kell készíteni, vagy rendszerezni a szállítmányt, óriási előny, ha precíz vagy és jó megfigyelő. 

 

A segítőkészség, a mosolygós természet és az ügyfélközpontú gondolkodás előnyt jelent, ami a te munkádat is megkönnyíti, hiszen türelmetlen, rosszkedvű emberekből is előcsalhatsz egy-egy kedves szót, ha ügyes vagy. 

 

Ha megtaláltad, ami legjobban tetszik, nyugodtan jelentkezz, vagy írd meg kérdéseidet nekünk és segítünk, ha elakadnál. Sikeres jelentkezéseket kívánunk! 

 

Meló-Diák