melodiak.hu Rád szabva – 4. rész: Jelentkezz munkára akár egy-két napra is!

Vannak diákok, akiknek annyira zsúfolt az órarendjük, hogy emiatt sajnos nem tudnának elvállalni heti több munkanapot. Ha Te is ebben a cipőben a jársz és csak egy-két nap tudnál diákmunkázni, olvasd végig cikkünket, amelyben megoldást kínálunk a helyzetedre! Ha Te épp nem ilyen tanuló vagy, akkor is érdemes pár percet szánnod az írásra, mert számodra is biztos rengeteg hasznos információt rejthet!

 

Biztos Te is jártál már úgy, hogy váratlan kiadások elé néztél, például nem sikerült úgy a vizsga, ahogy eltervezted és ismételt vizsgadíjat kellett fizetned, vagy elromlott valamid, amit sürgős volt pótolni. Ilyenkor a legegyszerűbb megoldás ugrik be: el kéne menni néhány nap dolgozni – aztán észreveszed, hogy a munkaadók zöme hosszú távra és/vagy nagy óraszámban keres munkaerőt, amit sajnos nem tudsz bevállalni, mert túl sűrű a napirended. Aggodalomra semmi ok, a jövőben ez nem jelenthet problémát, ugyanis a megújult Meló-Diák applikációban (amit letölthetsz Androidos készülékedre és iPhone-odra is) megadhatod, hogy pontosan mely napokon és mikor érnél rá dolgozni! És képzeld: nincs minimum nap, amire fel kell jelentkezned, tehát ha csak egy napot tudnál elvállalni a héten, az is teljesen rendben van. Ha van a kínálatunkban munka, amelyet el tudnál végezni, értesíteni fogunk!

 

Kétféleképpen tudod megadni, hogy mikor szeretnél menni dolgozni. A „napi ráérés” menüpontnál ki kell választanod a Téged érdeklő hetet. A felületen napra és órára pontosan meg tudod adni, hogy mikor tudnál műszakot vállalni. Ráadásul egy napnál több időpontot is el tudsz menteni.  Ha az „állandó ráérés”-t választod, átlagosan 5 hétre előre meg tudod adni az általános ráérésed. Javasoljuk, hogy ezt az opciót válaszd, ha az órarended és a délutáni elfoglaltságaid állandók, hisz így nem szükséges külön-külön megadnod mindig ugyan azon időpontokat.

 

Ha inkább át szeretnéd látni a szabad időpontokat és ezek közül szeretnél válogatni, erre is van lehetőséged a „szabad időpontok” menüpont alatt! Fontos, hogy ki kell pipálnod a fülön, hogy láthasd ezeket. Bal oldalon találhatod a naptárat, a középső blokkban vannak az időpontok és zöld színnel kiemelve találod meg az elvállalható lehetőségeket. Ha rákattintasz egy szabad időpontra, eléd tárul az összes munkát érintő, lényeges információ: milyen helyszínen, pontosan hol, mikor és milyen feladatot kell elvégezni, valamint a munkához tartozó órabért is megtekintheted.

 

Miután az „Elvállalom ezt az időpontot!” gombra kattintva jelentkeztél a munkára, meg kell várnod, hogy a projektvezető elfogadja, vagy elutasítja a jelentkezésed. Fontos, hogy mind a két esetben kapsz visszajelzést!

 

A beosztásod elkészültéről is értesítünk Téged e-mailben, amit el kell fogadnod ahhoz, hogy végleges legyen! Ha valami nem megfelelő, lehetőséged van felvenni a mentoroddal a kapcsolatot, hogy meg tudjátok oldani az esetlegesen felmerülő problémákat.

 

Amennyiben elfogadtad a beosztásod, de például beteg leszel, a műszak kezdete előtt 48 órával lehetőséged adódik még lemondani azt – ám a projektvezetőnek a kérelmedet el kell fogadnia, hogy érvényes legyen a lemondás. Amennyiben nemleges választ kapsz, de fontos lenne, hogy ne kelljen bemenned dolgozni, fel tudod venni a kapcsolatot a mentoroddal.

 

Így legyen szó alkalmi munkavállalásról, vagy hosszabb távról, kiemelt szerepet játszik Nálunk a folyamatos, kölcsönös kapcsolattartás. Minden esetben értesítünk Téged a változásokról és segítünk, hogy munkába tudj állni!


Sikeres munkakeresést kívánunk!

 

 

 

Meló-Diák