melodiak.hu Rád szabva - 2. rész: Tényleg ilyen könnyű volna munkát keresni diákként?

Bizonyára te is fontolóra vetted már, hogy megéri-e dolgozni iskola mellett. Vajon marad-e meló mellett időd a tanulmányaidra? Esetleg halasztanod kéne egy félévet legalább, hogy összeszedj némi pénzt? Jó hír: a Meló-Diáknál olyan rugalmas lehetőségeket találsz, amelyeket simán össze tudsz egyeztetni az órarendeddel és nagyon jó indokaink vannak, hogy miért is éri meg Neked  suli mellett  munkát vállalni!

 

Az első és legfontosabb: tapasztalatot szerzel – és nem csak a gyakornoki pozíciók adják meg ezt számodra. Mindegy milyen állást vállalsz el, biztos, hogy pozitív hatással lesz rád! Például, lehet, hogy egy gyorsétteremi munka nem annyira trendi a haverok körében, viszont ezen a területen végzett gyakorlat is legalább 16 olyan kompetenciát fejleszt és gyakorol, amelyek a későbbi elhelyezkedésben rendkívül fontosak lehetnek! Ráadásul fiatalon több munkakörben is kipróbálhatod magad, amely segíthet megtalálni azt, amivel igazán szeretnél foglalkozni a későbbiekben.

 

Emellett rengeteg új barátságra és több, a jövőben hasznos kapcsolatra tehetsz szert! Megismerkedhetsz olyan tanulókkal, akik hozzád hasonló motivációkkal rendelkeznek, olyan főnökökre tehetsz szert, akik oda figyelnek rád, valamint mentorálnak és ki tudja – lehet támogatást is nyújtanak majd számodra karriered indulásakor.

 

Ha másért nem, csináld a pénzért.

 

Beszállnál az albérleted, vagy a kollégiumi szobád bérleti díjába, hogy könnyíts a szüleiden? Diákhitelből kell finanszírozod a tanulmányaidat és jó lenne félretenni? Szívesen elmennél kirándulni, vagy simán csak szórakozni egyet a barátaiddal, de nem elég a zsebpénzed? Egyszerűen csak szeretnél a Starbucksban, vagy bármelyik másik menő helyen kávézni?

Az összes fenti kérdésre a diákmunka jelenti a tökéletes megoldást.

 

És akkor következzék a nagy kérdés: „Hogyan tudok a Meló-Diákon keresztül diákmunkát vállalni?”

 

A válaszunk: „Mi sem egyszerűbb!”

 

Lépj be a melodiak.hu oldalon a profilodba! Arról, hogy pontosan hogy is juthatsz hozzá egy teljes regisztrációhoz, az előző cikkünkben írtunk! Az összes munkánkat a „Munkák” menüpont alatt érheted el.  Itt alapértelmezetten a legfrissebb lehetőségeket látod először, de több szűrő is rendelkezésedre áll, hogy a számodra ideális diákmunkát találhasd meg – példának gyanánt listázhatod úgy is a munkákat, hogy a legjobban fizetőket jelenítse meg számodra.

 

Ezen kívül kiválaszthatod a téged érdeklő várost, választhatsz munkakört (például fizikai, irodai, bolti, mozis stb.), vagy kereshetsz akár kulcsszóra is (például árufeltöltő).

 

Ha kiválasztottál egy számodra szimpatikus diákmunkát, kattints a „Jelentkezés a munkára” gombra! Igen, tényleg ilyen egyszerű, ráadásul azonnal kapsz egy visszaigazoló e-mailt is a sikeres jelentkezésről!

 

Olyan munkára jelentkeznél, ahova önéletrajz szükséges? A megújult felületen egyszerűen létre tudod hozni ezt a „Mini CV” menüponton keresztül. Ide fel tudod tölteni önéletrajzod, amennyiben rendelkezel vele, valamint meg tudod adni iskolád és korábbi iskoláid adatait, valamint a munkahelyeket, ahol már dolgoztál. Ha beszélsz idegen nyelveket, ezeket is tudod jelölni.

 

Jelentkezésed leadása után felmerülhet benned, hogy hol tudod nyomon követni a folyamatot? Kattints a „Jelentkezéseim” menüpontra, ott láthatod az összes pozíciót, ami elnyerte tetszésed. Itt üzenetet is tudsz küldeni a mentornak, akihez a pozíció tartozik.

 

Amit nem szabad elfelejtened: Nem mindenkinek van elegendő bátorsága, hogy munkát vállaljon iskola mellett. Azzal, hogy te elindulsz ezen az úton, megmutatod a jövendőbeli munkaadóidnak, hogy igen, Te ambíciózus személyiség vagy, akinek vannak céljai és ezért képes tenni! Mi hiszünk benned, higgy Te is magadban és tegyél szert értékes tapasztalatra!

Meló-Diák