Ezeket a dolgokat ne hagyd otthon, ha másik városban folytatod a tanulmányaidat!

Ágynemű, ruhák, füzetek, laptop, tisztálkodószerek…biztos lesz egy check listed, hogy ne felejts otthon semmit a nagy kaland előtt. Sok dologra hirtelen nem is gondolnánk, hogy szükségünk lehet, vagy maguktól értetődőnek vesszük, hogy vannak. Figyelj és pakolj: ezekre a dolgokra tuti szükséged lesz!

 

Füldugó.

Albérlet? Kollégium? Mindegy hova költözöl, biztos hasznát fogod venni. Ahogy a szobatársaid, a szomszédok is igen hangosak tudnak lenni, ahogy a kintről beszűrődő új zajokhoz is nehéz lesz hozzászokni. Szeretnél álmatlan éjszakákat, esetleg kialvatlanul munkába, vagy suliba menni? Ugye, hogy nem!

 

Gyógyszerek.

Láz? Fejfájás? Nátha? Otthon kihúzunk egy fiókot és orvosoljuk a problémát. Igazán kellemetlen tud lenni, amikor élőholtnak érezzük magunkat és muszáj eljutnunk a legközelebbi patikához. Vagy ha hétvégén betegedünk le és az ügyeletes gyógyszertár a város másik végében van. Ki szeretne ilyenkor tömegközlekedni? Senki. Készülj fel előre a betegségekre!

 

Dobozok!

Sosem értetted, hogy a nagymamád és/vagy anyukád miért teszi el a fagyis dobozokat is? Ez a lehető legegyszerűbb és legolcsóbb megoldása annak, hogy az ételt el tudd helyezni a hűtőben, vagy akár le tudd fagyasztani a maradékot. Ha nem szeretnél beruházni ételhordókra, itt az idő elkérni néhány darabot a gyűjteményből!

 

Étkészlet.

Tányér, kés, villa, kanál…mindig vannak az asztalon, nem? Ha elfelejtesz magaddal vinni az új lakóhelyedre akkor nem lesznek. Ez is a tipikus esete annak, hogy hozzászoktunk bizonyos dolgokhoz és eszünkbe sem jutna, hogy vinni kéne magunkkal. 

 

Akasztók és vasaló.

A szekrényed akasztók nélkül fog a rendelkezésedre állni és hova fogod vállfák nélkül helyezni pl. a kabátod, vagy az ingjeidet? És ha összehajtod az ingeket, vagy kimosod a pólóid, hogy fogod újra szép simává varázsolni őket vasaló nélkül? 

 

Hosszabbító.

Jó esetben a szobádban lesz két konnektor és neked valószínű több áramforrásra lesz szükséged. Hova fogod bedugni egyszerre a lámpád, valamint a telefonod és a laptopod tölteni? Ne maradjon otthon!

 

Ne hagyj otthon semmi fontosat, kezdd zökkenőmentesen a szemesztert! Túl sok mindenre kéne egyszerre beruháznod? Diákmunkával minden megoldható!

 

Meló-Diák