Dolgok, amik nélkülözhetetlenek a kollégiumban

Édes álmok

A hajnalig tartó egyetemi bulik és az éjszakába nyúló tanulás után mindenkinek szüksége van egy kiadós alvásra. Épp ezért fontos, hogy kialakítsd a tökéletes kuckót a szobádban! Ehhez szükséged lesz egy kényelmes párnára, amit érdemes otthonról hoznod, mert a kollégiumi párnák sokszor nagyon megviseltek. Továbbá szerezz be egy jó minőségű ágyneműhuzatot, egy dekoratív ágytakarót és sok-sok díszpárnát, hogy otthonosan érezd magad az új ágyadban!

 Koffeinbomba

 Tedd elviselhetőbbé a reggeleket: tárazz be kávéval és teafilterekkel!  A cukrot, a mézet és a citromlevet is írd fel a bevásárlólistádra, így reggelente magadnak készítheted el a frissítő italokat! Érdemes beszerezned egy vízforralót is, amely segítségével nem csak a kávádat és a teádat, hanem egy életmentő porlevest is könnyen elkészíthetsz.

Enni, vagy nem enni

Apropó porleves: töltsd fel tartós élelmiszerekkel polcaidat a beköltözéskor, hogy ha gyors vacsorára lesz szükséged, akkor legyen mihez nyúlnod. Az evőeszközöket és kedvenc bögrédet se felejtsd otthon, hiszen ezek az alapjai a kolis túlélőcsomagnak. Evés után pedig el is kell mosogatni, úgyhogy mindenképpen vigyél magaddal egy üveg mosogatószert és néhány szivacsot!

Tanulósarok

Ne felejtsük el, a tanulás miatt vagy kollégista, ezért nagyon fontos az ideális tanulósarok kialakítása. A beköltözéskor mindenképp vigyél magaddal egy olvasólámpát és egy elosztót, de a  naptáradat, a tollakat, a színes kiemelő filceket, a post iteket és az irattartókat se felejtsd otthon!

Viszlát honvágy!

A kollégiumba költözés természetes velejárója a honvágy, azonban ha személyes tárgyakkal veszed magad körbe, sokkal elviselhetőbb lesz otthonod és szeretteid hiánya. Vidd el a koleszba kedvenc szobanövényedet és plüssödet, nyomtass ki képeket a családodról, barátaidról és házi kedvenceidről, így két legyet ütsz egy csapásra: dekorálsz és otthonos környezetet alakítasz ki.

Meló-Diák