Diákmunka éjjel-nappal

Ha azt mondjuk,hogy diákmunka az egyérteműen egy napernyő alatt aszalódva parkolót őrizni? Vagy hipermarketben dideregve árut pakolni? Sokan ezt gondolják, pedig a diákmunka ennél sokkal többet ad Neked. Életre szóló élményeket, barátságokat, az első munkatapasztalatodat, egy rakás készséget, és majd az első “igazi” munkádat is. Ugyanis nem elég, hogy a diákmelóból telni fog nyaralásra vagy jogsira, óriási előnnyel fogsz indulni a felnőttkori munkakeresésnél is. Annak a pálykezdőnek, akinek van tapasztalata, 2-3-szor könnyebben lesz meg az első “igazi” állása.

 

Bár elkölteni jóval könnyebb, azért adunk néhány tippet motivációnak, mit fizetnek a meló-diákos diákok a jól megérdemelt fizuból. Nyaralás, jogsi, fesztiváljegy: főleg erre gyűjtenek a legtöbben, bár hallottunk már ezeknél extrémebb célokat is, például amikor valaki törzskönyves golden retrievert vett a pénzén. Vagy egy Trabantot, amivel körbeutazta Magyarországot. Esetleg egy erőmű teljesítményű laptopot, amivel elindította a grafikusi karrierjét. 

 

Na de ne szaladjunk ennyire előre. Gondolom a havi jövedelmed az ami a legjobban érdekel, nem? Lássuk, mire elég a diákmelóból kapott fizu. Bár ez csak Tőled függ. Bruttó 963 Ft-tól egészen 3000 Ft körüli órabérek vannak nálunk. Ez azt jelenti, hogy egy egyszerű melót (például csomagolás) választva 12 órás műszakban 12 ezer Ft körül kereshetsz. Mindössze egy nap alatt. Jól hangzik, nem? Ha van nyelvtudásod, jó vagy valamilyen IT-területen, akkor pedig becélozhatsz egy irodai munkát 2-3000 Ft közötti órabérért, 4 vagy 8 órában. Az is szép pénz.

 

Van még valami: évről-évre izgalmas és nívós nyereményjátékokat is tart a Meló-Diák! Pár éve például Misi, miután több százezer forintot keresett nyári áruházi munkájával, lojalitásáért cserébe egy sorsoláson nyert még egy páros repjegyet is Párizsba! Azért ez nem hangzik rosszul, igaz?

 

Hogyan tudnék én is diákként melózni? - merült fel benned a kérdés. Első lépéskén nézd meg weboldalunkat (www.melodiak.hu) . Tagosodj be hozzánk, amit most online is elintézhetsz. A mentoraink segítenek megtalálni a Neked megfelelő munkát, vagy nézz körbe a weboldalunkon, milyen lehetőségek vannak a környékeden. 

 

Meló-Diák