Akarod azt az állást? Tényleg szeretnéd? Ezekkel a skillekkel nagy eséllyel meg is kapod!

Mi az, ami jól néz ki egy önéletrajzban és szinte mindenki rendelkezik vele? A munkatapasztalat. És mik azok, amik nem feltétlenül szerepelnek egy önéletrajzban, de 85%-ban meghatározhatják a munka sikerességét? A soft skillek!

 

Hard skilleknek hívjuk az igazolható készségeinket, pl. a munkatapasztalatot, vagy végzettséget. Ezzel ellenben vannak olyan szociális képességeink, melyekről nincs papírunk, viszont közel olyan fontosak, mint a szakmai tudás és meglétüket figyelik állásinterjú során! 

 

Mik lehetnek a legfontosabb soft skillek?

 

A kommunikációs készségek

A jó kommunikációs készség alapvető feltétele egymás megértésének, és a gyors és hatékony információcserének. Azok, akik ezen készséggel rendelkeznek, sokkal jobban észreveszik a nonverbális jelzéseket is, a partner mimikája, testtartartása stb. alapján képesek a lehető legjobban lereagálni egyes szituációkat. Észre vehetik, ha a másik fél hazudik, fél, vagy nem gondolja komolyan a dolgokat. 

 

A csapatmunka

Ha egy csapat jól tud együtt dolgozni, egyre jobb eredményeket tudnak elérni. Ehhez azonban olyan csapattagokra van szükség, akik valóban hozzátesznek a munkához, nem önállóan állnak neki a feladatnak és a csapat érdekeit képesek saját maguk elé helyezni. Fontos megjegyezni, hogy azok az emberek sem kevesebbek, akik önállóan szeretnek dolgozni. Bizonyos munkakörökben ez is előnyünkre lehet, bár napjainkban inkább a „csapatmunkás” egyéniségeket keresik.

 

Motiválhatóság

Meglepő, de vannak olyan személyiségtípusok, akiket az égvilágon semmivel sem lehet motiválni, ezzel szemben akiket igen, azok elvárják a rendszeres motivációt. Ez a skill különösen azon munkaköröknél fontos, ahol számít a teljesítmény, vagy monoton a munkavégzés. Az erősen motiválható embereknek elég akár egy dicséret, míg a kevésbé motiválható személyeknek fontos a gyakori jutalmazás is. 

 

És sok egyéb más. 

 

Jó hír: ezeket a készségeket lehet fejleszteni és a Meló-Diák segítséget nyújt ebben! 

 

Webuni-val kapcsolatos együttműködésünknek köszönhetően elvégezheted ingyenes, online, soft-skilleket fejlesztő kurzusunkat! Már amennyiben Meló-Diák tag vagy! Ugye milyen jó dolog hozzánk tartozni? Gyere és csatlakozz hozzánk! 

 

Meló-Diák