Adminisztrációs diákmunkák

Szeretnéd magad kipróbálni a munka világában, és könnyen kezeled az olyan alapvető számítógépes programokat, mint az Excel vagy a Word? Szeretnél bepillantást nyerni egy munkahely irodai részlegének működésébe? Jó a problémamegoldó készséged, és képes vagy az önálló munkavégzésre is? Akkor az adminisztrációs diákmunkákat egyértelműen neked találták ki!

 

MIT IS ÉRTÜNK ADMINISZTRÁCIÓS DIÁKMUNKÁK ALATT? 

Minden olyan típusú munkát, amely során környezetedben dolgozók munkáját támogatva, feladataik megoldását előkészítve, valamiféle adatrögzítést, papírmunkát végzel, vagy számítógépes táblázatokat kezelsz.

 

MIK TARTOZNÁNAK A FELADATAID KÖZÉ? 

A leggyakoribb feladat, amellyel adminisztrációs pozíció betöltése során találkozhatsz, az a számítógépes adatbevitel és rögzítés, Excel vagy egyéb programok segítségével. Ezekkel a legtöbb vállalat számára sok-sok értékes időt spórolhatsz meg, hiszen segíted az ott dolgozók munkáját, feladataik megoldását sokkal gördülékenyebbé teszed, és átláthatóvá varázsolod az adatrengeteget, melyben nap mint nap dolgoznak. Előfordulhat, hogy a vállalat email-jeinek kezelését, válogatását is rád bízzák majd.

 

Sok esetben a kapcsolattartás is az adminisztrációs munkához sorolható, legyen az kapcsolattartás az ügyfelekkel, dolgozókkal vagy más vállalatokkal, esetleg a beérkezett pályázatok alapján választott lehetséges új munkaerő felkeresése. Ehhez szorosan kapcsolódhatnak kisebb szervezési feladatok is, mint például meetingek, találkozók, ügyfelekkel való megbeszélések megszervezése, de akár egy projekt alapjainak előkészítésében való részvétel is.

 

Egy másik feladat, amellyel szinte biztosan találkozni fogsz, az a papírmunka. Ez alatt érthetjük a dolgozók papírjainak rendszerezését, a beérkező levelek kezelését, nyomtatást, szkennelést, illetve dokumentumok lefűzését. Természetesen, az itt felsoroltakon kívül még rengeteg sokszínű feladat várhat rád, a vállalat milyenségétől függően.

 

NA, DE BESZÉLJÜNK A SZÁMOKRÓL IS! 

A fizetés átlagosan 1000-1400 forintos órabért takar, a kötelezően elvállalandó órák száma egy héten pedig nyilván az adott vállalattól függ, de átlagosan ez heti 20 óra szokott lenni, melyet órarendedhez igazítva tudsz teljesíteni. Előny még, hogy az ilyesfajta adminisztrációs diákmunkák általában hétköznapokon végezhetők, így a hétvégéid mindig szabadok maradhatnak.

 

MIT NYERHETSZ AZ ADMINISZTRÁCIÓS MUNKAVÉGZÉSSEL?

A versenyképes fizetés mellett természetesen számos előnye van annak, ha valaki ilyen típusú diákmunkát végez. Biztosan te is gondoltál már rá, hogy mit szeretnél későbbiekben, teljes állásban dolgozni. Manapság a legtöbb munka végzéséhez szükségesek a számítógépes ismeretek, ezért adminisztrációs munkát végezni már diákként is, megfelelő alapokat adhat a későbbiekben irodai munkaterületen való elhelyezkedéshez. Ha szeretnél a munka világával megismerkedni, és belülről átélni az irodai környezetet és annak működését, arra is tökéletesen alkalmas az ilyesfajta diákmunka, mely által a későbbiek során már nem lesz idegen számodra egy vállalat irodai atmoszférája. Ez segíthet egyszerűen beilleszkedni jövőbeli munkakörnyezetedbe.

 

Érdemes még megemlíteni a számítógépes adminisztrációs munka egy másik előnyét, a hordozhatóságot, mobilitást. Előfordulhat olyan lehetőség is, hogy otthonról, home-office-ból kell elvégezned feladataidat, amely még szabadabb munkavégzést tehet lehetővé számodra, hiszen úgy gazdálkodsz időddel, ahogyan csak szeretnél.

 

MEG VAN BENNED TEHÁT, AMI KELL?

Biztos vagy számítógépes tudásodban, és még valamilyen idegen nyelvet is beszélsz? Nem jelent nehézséget másokkal kommunikálni, és megtalálni a közös hangot? Képes vagy átlátni a papírhalmazokon és rendet teremteni a káoszban? Precíz is vagy és jól oldod meg az eléd kerülő problémákat?

 

Ha a válaszod igen, nincs is más dolgod, mint böngészni oldalunkat és jelentkezni egy adminisztrációs diákmunkára!

 

A cikket Vörös Dorottya írta

Meló-Diák