A boldogság nem megvehető!

Az év utolsó hónapja rengeteg izgalmat és szépséget tartogathat számunkra az adventi időszaknak, valamint a közeledő ünnepeknek köszönhetően. Azon kívül, hogy ilyenkor mindenki igyekszik megtalálni a harmóniát az életében fontos kérdéssé válhat a szeretteink megajándékozásának gondolata is, hiszen mint tudjuk, adni sokkal jobb, mint kapni és ez a meghitt, különleges időszak tökéletes arra, hogy szeretetünket akár tárgyi formában is kimutathassuk és boldog pillanatokat okozzunk vele a szívünknek kedves személyeknek.

 

Azonban sajnos ennek anyagi fedezete problémát okozhat sokaknak, de nem kell kétségbe esni, hiszen kellő kreativitással, kézügyességgel és a Google segítségével isteni szuper ajándékok kerülhetnek a fa alá!

 

1, Mindenkinek van egy édesszájú ismerőse

Ha jártas vagy a gasztronómiában, netalán szeretsz sütni-főzni, akkor nyert ügyed van. Fogj egy ajándék dobozt és töltsd meg mindenféle jóval! Ha nincs ötleted, hogy mit tegyél bele nézz szét az interneten, vagy akár menj el egy karácsonyi vásárba ihlet szerzés céljából. Bizonyos, hogy egy jó kis házi diólikőrt, saját készítésű mogyoró krémet vagy mézeskalácsot senki nem fog visszautasítani. Ha már mindennel elkészültél, szépen csomagold be őket fóliába, köss rájuk szalagot, és egy szép selyempapírral bélelt dobozba helyezd el a finomságokat.

 

2, Könyvekből sosem elég

Igen, bizony, nem olcsó mulatság, de hát, egy könyvmoly mi mást kérhetne, mint különböző írók műveit. Látogass el a Könyv Udvarba vagy esetleg keresd fel a weboldalukat. Garantáltan le fog esni az állad és nem csak egy kötet kerül majd az ajándékok díszes sorába.

 

3, A természetes alapanyagok a legjobbak

A természet szerelmeseinek sem nehéz ajándékot találnunk, hiszen mindent meg találunk a környezetünkben, ami csak szükséges. Itt is felhívnám a figyelmet az internet csodájára, hiszen nagyszerű boszorkányságokat találni eldugott bugyraiban. Gyógyteát készíteni szinte bármiből lehet (hársfa, kamilla, körömvirág, citromfű, csipkebogyó…stb) a lehetőségek tárháza végtelen. Azonban, nem árt utána olvasni annak, hogy egyes növényeknek milyen hatásai vannak, mivel egyrészt így elkerülheted, hogy az ajándékozott személyt kínos panaszok érjék, másrészt, úgy még egyedibbé teheted az ajándékot, ha direkt személyre szabott teát készítesz.

 

4, A szokásos szépségápoló csomag kicsit másképp

Ahogy az előző pontokban, itt is az otthon készített ajándékokon van a hangsúly, amelyeket pik-pakk el lehet készíteni. Melyik lány ne örülne egy kemikáliáktól mentes hajápoló olajnak, vagy esetleg egy körömvirág krémnek, ami, mint tudjuk, mindenre jó. Tedd a kenceficéket kis tégelyekbe, esetleg az olajat kis csatosüvegbe, köss rájuk egy masnit és már készen is vagy. Mindenképp nézz utána, hogy melyik hozzávaló mire fejt ki pozitív hatást és ez alapján könnyen itt is személyre szabhatod a csomag tartalmát, sőt akár egy kis leírást is mellékelhetsz az elkészült meglepetés mellé. Egyedül arra érdemes figyelni, hogy ne könnyen romlandó alapanyagokat használjunk, hiszen, ha egy tojásos arcpakolást teszel a fa alá, másnap garantáltan nem a karácsonyi ebéd illatát fogjátok érezni.

 

Mint látjátok, ez az írás inkább gondolatébresztő jellegű. Nagyon fontos, hogy jól ismerd azokat, akiket megajándékoznál és tudd, hogy minek örülnének. A karácsony nem arról szól, hogy minél drágább, minél több ajándékot vegyél a szeretteidnek, inkább mutasd meg nekik, hogy többet jelentenek számodra annál, hogy egy boltban letudd gyorsan az ajándék vásárlást. Hiszen minden megvehető csak a gondoskodás, az odafigyelés és a szeretet képez kivételt ez alól, ez pedig mindig így lesz.

 

A cikket Zsuppán Mercédesz írta.

Meló-Diák